VvE beheer Den Haag

Onderhoudsplan op maat voor uw VvE

Als VvE moet u uiteraard ook onderhoud uitvoeren. Hiervoor wilt u als VvE natuurlijk exact weten wat voor onderhoud u kan verwachten en welk bedrag hiervoor maandelijks opzij gelegd dient te worden. Centiss staat u bij in het opstellen van een onderhoudsplan voor uw VvE.

VvE MJOP: het meerjarenonderhoudsplan voor elke VvE

Een meerjarenonderhoudsplanning of MJOP is de basis van een goed technisch en financieel VvE beheer. Waarom is het maken van een MJOP dan zo belangrijk? Een MJOP brengt structuur voor de kleine en grote VvE. Het maakt duidelijk welk bouwkundig gedeelte op welk moment toe is aan onderhoud. Daarbij wordt direct in kaart gebracht welke kosten dit met zich gaat brengen.

Opbouwen van het VvE reservefonds

Op basis van deze langjarige kostenraming kunt u met uw VvE voldoende geld sparen (reserveren) om aan alle onderhoudsverplichtingen te kunnen voldoen en achterstallig onderhoud kan worden voorkomen. Bij deze kostenraming wordt direct rekening gehouden met het opbouwen van het wettelijk verplichte reservefonds. Zo staat u nooit meer voor onaangename, hoge kosten die uw VvE plotseling moet betalen. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een MJOP? Centiss helpt u graag. Wij zorgen daarnaast dat er jaarlijks een inspectie wordt gedaan. Zo heeft u tijdens de ALV een goed overzicht van de noodzakelijke onderhoudsactiviteiten. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de begroting perfect aansluit op het reservefonds van de VvE en het te verwachten groot onderhoud.

Inzicht in groot onderhoud met een MJOP voor uw VvE

Wilt u een meerjaren onderhoudsplanning maken, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Centiss kan u bij de volgende werkzaamheden helpen:

  • Het opstellen van een MJOP conform de NEN 2767
  • Het opstellen van een liquiditeitsbegroting
  • Het begeleiden van planmatig onderhoud
  • Het voorzitten van bouwvergaderingen
  • Het bewaken van de kwaliteit, planning en kosten
  • Het documenteren van werkzaamheden en garantiebewijzen voor nazorg en onderhoud
  • Het informeren van de eigenaren over de planning, overlast en verzoek tot medewerking
  • Het begroten van de kosten
  • Het offertetraject en aanbesteding

MJOP actualiseren?

Heeft u al eerder een MJOP laten opstellen, maar is deze niet meer actueel? Dan helpen wij u graag dit MJOP deze weer up-to-date te maken. Bij het actualiseren van uw MJOP zal er eerste een nieuwe inspectie van uw . Vervolgens wordt er een nieuwe planning gemaakt. Door uw MJOP te updaten voorkomt u dat onderhoudswerkzaamheden onnodig uitgevoerd worden of dat onderhoud te laat uitgevoerd wordt.

Oog voor duurzaamheid met een MJOP

Duurzaamheid is inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een meerjarenonderhoudsplanning is een planning voor de langere termijn, het is verstandig om bij het maken van een MJOP ook goed na te denken over het energiezuinig maken het pand. Wij adviseren u graag over de verduurzamingsmaatregelen die u kunt treffen in en rond uw appartementencomplex. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een energiescan met besparingsplannen voor uw VvE maken. Ook kunnen wij, indien nodig een subsidietraject of een duurzaamheidslening voor u verzorgen. Uiteraard zetten wij deze maatregelen altijd af tegen de kosten voor het normale onderhoud, eventuele besparingen door minder energieverbruik en het vergroten van het wooncomfort.

VvE onderhoudsplan opstellen door Centiss?

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een MJOP? Neem dan gerust contact met ons op. Of vraag vrijblijvend een offerte aan. Centiss is uw VvE partner als het gaat om het maken of updaten van uw MJOP en het verduurzamen van uw VvE.

Bel mij voor een afspraak!

Bel mij voor een afspraak