VvE beheer Den Haag

Meerjaren onderhoudsplanning en duurzaamheid

Een meerjarenonderhoudsplanning of MJOP is de basis van goed technisch en financieel VvE beheer. Waarom is een MJOP maken zo belangrijk? Omdat u met een MJOP in kaart brengt welk bouwkundig deel op welk moment moet worden onderhouden en welke kosten dit met zich mee brengt. Op basis van deze langjarige kostenraming kunt u met uw VvE voldoende geld sparen (reserveren) om aan alle onderhoudsverplichtingen te kunnen voldoen. Zo staat u nooit meer voor onaangename, hoge kosten die uw VvE plotseling moet betalen. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een MJOP? Centiss helpt u graag. Wij zorgen daarnaast dat er jaarlijks een inspectie wordt gedaan. Zo heeft u tijdens de Algemene Leden Vergadering een goed overzicht van de noodzakelijke onderhoudsactiviteiten. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de begroting perfect aansluit op het reservefonds van de VvE en het te verwachten grootonderhoud.

Inzicht in groot onderhoud met een MJOP

Wilt u een meerjaren onderhoudsplanning maken, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Centiss kan u bij de volgende werkzaamheden helpen:

  • Het opstellen van een MJOP conform de NEN 2767
  • Het opstellen van een liquiditeitsbegroting
  • Het begeleiden van planmatig onderhoud
  • Het voorzitten van bouwvergaderingen
  • Het bewaken van de kwaliteit, planning en kosten
  • Het documenteren van werkzaamheden en garantiebewijzen voor nazorg en onderhoud
  • Het informeren van de eigenaren over de planning, overlast en verzoek tot medewerking
  • Het begroten van de kosten
  • Het offertetraject en aanbesteding

Heeft u al eerder een MJOP laten opstellen, maar is deze niet meer up-to-date? Dan helpen wij u graag dit MJOP deze weer actueel te maken. Bij het actualiseren van uw MJOP wordt uw complex opnieuw geïnspecteerd. Vervolgens wordt de planning aangepast op basis van deze uitkomsten. Door uw MJOP te updaten voorkomt u dat onderhoudswerkzaamheden onnodig uitgevoerd worden of dat onderhoud te laat uitgevoerd wordt.

Oog voor duurzaamheid met een MJOP

Duurzaamheid is inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een meerjarenonderhoudsplanning is een planning voor de langere termijn, het is verstandig om bij het maken van een MJOP ook goed na te denken over duurzaamheidsmaatregelen. Wij adviseren u graag over de verduurzamingsmaatregelen die u kunt treffen in en rond uw appartementencomplex. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een energiescan met besparingsplannen voor uw VvE maken. Ook kunnen wij, indien nodig een subsidietraject of een duurzaamheidslening voor u verzorgen. Uiteraard zetten wij deze maatregelen altijd af tegen de kosten voor het normale onderhoud, eventuele besparingen door minder energie verbruik en het vergroten van het wooncomfort.

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een MJOP? En bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen vanuit onze vestigingen in Rotterdam, Goes en Almere? Neem dan gerust contact met ons op. Of vraag vrijblijvend een offerte aan. Centiss is uw VvE partner als het gaat om het maken of updaten van uw MJOP en het verduurzamen van uw VvE.

Bel mij voor een afspraak!

Bel mij voor een afspraak