VvE beheer Rotterdam

Slapende VvE

Is er sprake van een slapende VvE?. Worden er bijvoorbeeld geen vergaderingen uitgeschreven en wordt er geen geld in het reservefonds gestopt? Of is er geen collectieve opstalverzekering aanwezig en is de VvE niet bij de Kamer van Koophandel ingeschreven?

Dan is het tijd om uw slapende VvE wakker te maken.

Een slapende VvE activeren, hoe moet dat eigenlijk? Centiss helpt u daar graag bij. Zo weet u zeker dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan en dat uw vastgoed haar waarde behoudt

Slapende VvE activeren? Een verstandige keuze

Wilt u uw slapende VvE activeren? Verstandige keuze. Een slapende VvE kan namelijk voor veel problemen zorgen. Niet alleen voor de eigenaren van het pand, maar ook voor problemen aan het pand zelf. Bij een slapende VvE is de kans groot dat er sprake is van achterstallig onderhoud. Daarnaast zijn er nog een aantal redenen om uw slapende VvE te activeren:

  • Waarde behoud van uw bezit
  • Een actieve VvE is noodzakelijk voor de verkoop van uw vastgoed
  • Onverwachte hoge kosten voor renovaties en onderhoud
  • Verzekerd houden van uw bezit
  • Het bevordert uw woongenot

Is een slapende VvE verboden?

Nu vraagt u zich vast af of een slapende VvE verboden is? Ja, dat is het sinds 2008. Wettelijk moet een VvE namelijk aan een aantal zaken voldoen. Zo moet een VvE jaarlijks vergaderen, ingeschreven staan bij de KvK en moet een VvE twee bankrekeningen hebben. Natuurlijk moet een VvE voldoende geld reserveren voor groot onderhoud. Daarnaast moeten er vaak een aantal zaken vanuit een splitsingsakte worden geregeld, onder meer het voldoende verzekerd houden van het appartementencomplex. Wilt u uw slapende VvE activeren? Wij helpen u daar graag bij. Ons vakkundige team ondersteunt u bij de activatie. Ook kunnen wij gedeeltelijk of volledig het VvE beheer voor u uitvoeren om uw belangen ook in de toekomst te waarborgen.

VvE slapend? Uw slapende VvE actief maken doe je met Centiss

Heeft u een slapende VvE en bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen vanuit onze vestigingen in Rotterdam, Goes en Almere? Centiss staat voor u klaar om uw slapende VvE actief te maken en ook het bestuurlijk beheer en financieel beheer uit handen te nemen.

Bel mij voor een afspraak!

Bel mij voor een afspraak