VvE beheer Almere

Vve-beheer in  Barendrecht

Woont u in Barendrecht en wilt u uw vve-beheer graag uitbesteden aan een ervaren en professionele partij? Centiss VVE Beheer staat voor u klaar! Bij ons kunt u uw vve-beheer volledig of gedeeltelijk uitbesteden. Dit scheelt u veel tijd, geld en geregel. Maak dus vandaag nog stappen met uw vve-beheer en besteed deze uit aan Centiss VVE Beheer voor een professionele afhandeling van uw vve-beheer.

Waarom uw vve-beheer in Barendrecht uitbesteden?

Vve-beheer lijkt misschien eenvoudig, maar er komt behoorlijk wat bij kijken. Zodra u een appartement in een appartementencomplex koopt, bent u verplicht om een lidmaatschap bij de VvE aan te gaan. U betaalt hierdoor mee aan gezamelijke kosten en tegelijkertijd zorgt het lidmaatschap er ook voor dat u medezeggenschap heeft over keuzes omtrent het appartementencomplex. U bent immers mede-eigenaar van het complex, dus uw stem telt evenveel als die van de andere bewoners. Wanneer u deel uitmaakt van een VvE komen daar jaarlijkse vergaderingen bij kijken en ook op administratief en financieel gebied moet het een en ander geregeld worden. Door dit uit te besteden aan een deskundige partij kunt u zich op andere belangrijke zaken richten en u bent verzekerd van een correcte afhandeling van vve-taken.

Financieel en administratief beheer uitbesteden

Wettelijk gezien heeft u een aantal rechten en plichten als vve-lid. Het hebben en onderhouden van een gezonde financiële administratie is daar een belangrijk onderdeel van. Zo kunt u bij Centiss terecht voor het incasseren van servicekosten, het bijhouden van de boekhouding, het opstellen van de begroting, het afhandelen van verzekeringsclaims en het beheer van bankrekeningen op naam van de VvE. Ook het bijhouden van de ledenadministratie valt onder het financiële en administratieve beheer.

Slapende VvE activeren

Heeft u een slapende VvE waarbij er geen vergaderingen worden gehouden? Wordt er bij de VvE geen geld in het reservefonds gestopt en staat deze tevens niet ingeschreven bij de KvK? Dan is het tijd om van uw slapende VvE een actieve VvE te maken. Centiss VVE Beheer helpt u daarbij. Een slapende VvE kan namelijk op meerdere terreinen voor problemen zorgen. Stel dat er brand uitbreekt in uw appartementencomplex en uw VvE hier niet voor verzekerd is? Of dat een renovatie van het pand onverwacht hoge kosten met zich meebrengt en de VvE onvoldoende bij kas is om deze hoge kosten te kunnen dekken? Dit zijn allen voorbeelden van zaken die wettelijk goed geregeld moeten zijn. Het is sinds 2008 tevens verplicht dat een VvE aan een aantal voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld voldoende financiële reserves in kas hebben en zaken die vanuit de splitsingsakte geregeld moeten worden. Professioneel vve-beheer kan dit voor u in orde maken.

Voor meer vragen, neem gerust contact met ons op. Of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bel mij voor een afspraak!